Staňte se našimi fanoušky na:

Dekorace na dort - modelování kvítků

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • modelovací hmota marcipán nebo fondán (podle potřeby)
  • alkohol na slepování (podle potřeby)

Pracovní postup:

Základ tvoří kulička hmoty na drátku, kterou obepneme zdola přes drátek napichovanými kopretinami - tvoří se vypichovátkem na pérku. Plátky první kopretiny přitlačíme ke kulatému základu, přidáme druhý, opět plátky přitlačíme, ale u třetího je necháme odstávat. Další lístky, ze kterých květ postupně složíme, tvoří plátky kapkovitého tvaru (slzy) vypíchnuté 3 formičkami různé velikosti. Každý plátek podélně složíme zleva i zprava do malé roličky. Nestlačujeme ji, musí si ponechat tvar kónické trubičky! Z nejmenších roliček sestavíme kolem připraveného středu květu první věnec (lepit je lze alkoholem či lepidlem) a pak i druhý. Další dva věnce složíme z roliček o trochu větších a po obvodu nakonec přilepíme největší. Složený květ upravíme a necháme vytvrdit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!