Staňte se našimi fanoušky na:

Dezert z pýchavek

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g cukru moučka
  • asi 400 g pýchavky (mladé plodnice)
  • 100 g másla

Pracovní postup:

Očištěné houby nakrájejte na plátky (na průřezu musí být bílé jak sníh) silné asi 2mm. Povrch nemusíte loupat, stačí odstranit drobné "bradavky" a ostny. Na pánvi rozehřejte máslo a na mírném ohni na něm plátky hub z obou stran dozlatova osmahněte. Opečené houby posypte na talířku moučkovým cukrem a podávejte k čaji. Jsou dobré teplé i studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!