Staňte se našimi fanoušky na:

Dezerty s blumami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VANILKOVÝ KRÉM 125g smetany 33%, 2 žloutky, 2 bílky, 1/4l mléka, 3 vanilkové cukry, 4 plátky želatiny, 1 vanilkový lusk, tuk na formičky; Omáčka - 350g blum, 2 vanilkové cukry, 30g cukru krupice, 1 lžíce maizeny, pár kapek limetkové šťávy Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Žloutky UTŘEME s cukrem do pěny. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a svaříme je s mlékem. Část tohoto ochuceného mléka vmícháme do žloutkové pěny, pak vmícháme do zbytku horkého ochuceného mléka a stále mícháme na mírném ohni do zhoustnutí (NESMÍ SE VAŘIT!). Krém přecedíme, do ještě horkého vmícháme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit a za občasného zamíchání krém necháme prochladnout. Hned jak začne tuhnout, vmícháme do něj smetanu ušlehanou ne úplně do tuha a na konec sníh z bílků. Krém naplníme do formiček vytřených tukem a necháme ztuhnout v chladničce. Vypeckované a na dílky nakrájené blumy zasypeme v kastrůlku s oběma cukry, zalijeme troškou vody a na mírném ohni krátce povaříme. Pomalu a po částech za stálého míchání přilijeme maizenu rozmíchanou v trošce studené vody (nemusíme přidat všechnu, jen tolik aby omáčka zhoustla - chladnutím omáčka ještě ztuhne), omáčku dochutíme limetkovou šťávou a necháme vychladit. Formičky se ztuhlým krémem ponoříme na chvilku do teplé vody a pak krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky, přidáme vychlazenou omáčku z blum. SUZETTKY 100g mouka špaldová hladká, 2 vejce, 170ml mléka, 25g ghí, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 2/3dl vody, špetka soli, ghí na pečení, moučkový cukr na poprášení Omáčka: 24 blum, kůre z 1 pomeranče, 60g třtinového cukru, 130ml pomerančové šťávy, 40g ghí, 2 lžíce cukru, 1 lžíce maizeny Nejdřív omáčku - Cukr smícháme s pomeračovou kůru. V pánvi rozpustíme ghí, přidáme cukr s kůrou, a necháme za stálého míchání rozpustit, krátce povaříme. Přilijeme pomerančovou šťávu a pomalu za stálého míchání vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Pak přidáme vypeckované a na kousky nakrájené blumy a povaříme je do poloměkka (podle potřeby můžeme podlít vodou). Na konec omáčku podle potřeby zahustíme maizenou rozmíchanou v troše vody a ještě krátce povaříme. Prosejeme mouku se solí, přidáme cukr, vejce a žloutek a promícháme, aby ve směsi nezůstaly žmolky. Pak přilijeme vodu smíchanou s mlékem a na konec přidáme přepuštěné máslo - ghí. Umícháme hladké těsto, necháme krátce odpočinout. Na pánvi rozehřejeme malé množství ghí, nalijeme trochu těsta a kroužením pánví ho rozlijeme po celém dně, z obou stran usmažíme tenkou palačinku. Tak postupujeme až do vypotřebování těsta (upečeme asi 12 palačinek). Palačinky naplníme teplou omáčkou, zarolujeme a dáme na nahřáté talíře, nakonec poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!