Na omáčku prošleháme majonézu s jogurtem, přidáme nasekané kapary, najemno nakrájenou cibuli a petrželku, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Omáčku necháme rozležet 20 minut v lednici. Na těstíčko prosejeme moukou, solamyl a prdopeč. Do směsi za postupného přilévání vmícháme minerálku a připravíme husté těstíčko, které necháme v chladu 10 minut odležet. Olej ve fritéze rozpálíme na 180°, oloupaná vejce obalíme v mouce, namočíme do těstíčka a 1,5 minuty smažíme v rozpáleném oleji. Usmažená vejce dáme na papírovou utěrku, necháme odsát přebytečný olej a pak je překrojíme na poloviny. Vejce na talíři přelijeme připravenou omáčkou s kapary. Podáváme se zeleninovými saláty a celozrnným pečivem. POZNÁMKA: Pro diabetika dávám majonézu Poličanku nebo tofunézu. Poličanka je podle mého názoru chutnější a neobsahuje nijak velké množsví cukru. 100g Tofunézy obsahuje 3,6g sacharidů 100g Sojanézy obsahuje 5,5g sacharidů, z toho 3,08g cukrů 100g majonézy Poličanka obsahuje 3,0 sacharidů, z toho 1,2g cukrů 100g majonézy Hellmann´s originál obsahuje 4,2g sacharidů dtto .................................... light obsahuje 6g sacharidů