Na mírně pomoučeném vále rozválejte těsto na tloušťku asi 1 cm a vyplňte 6 formiček (prům.10cm). Vystřihněte stejně velká kolečka pečícího papíru a vyložte prostředek formiček, jako zátěž použijte fazolky. Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout, na 190°C. Vytáhněte z trouby, odstraňte z formiček fazolky i papír a znovu dejte do trouby dopéct ještě cca na 4-5 minut, dokud těsto nezezlátne. Vyndejte, nechte vychladnout a připravte si mandlový krém. Mandle, sladidlo a máslo vyšlehejte, přidejte vejce, bílek, mandlovou esenci (nemusí nutně být) a dobře promíchejte. Půlku broskve dejte doprostřed každého košíčku a kolem nalijte připravenou směs. Dávejte pozor, aby se náplň nedostala až na samotné ovoce. Košíčky pak dejte na plech a vraťte na 20 minut do trouby, dokud náplň neztuhne. Pak vytáhněte a nechte vychladnout. Mezitím na pánvi ohřejte džem, tím potřete hotové košíčky a podávejte. Rada: Zvlášť dobré jsou košíčky když smícháte 2 druhy dia džemů a k mandlové esenci přidáte lžičku rumové esence (nebo rumu).