Maso vložíme do vody a přivedeme k varu, vaříme asi 3 minuty, vodu vylijeme a maso zalijeme novou horkou vodou. Přidáme koření, oloupanou cibuli a na mírném ohni vaříme odkryté asi hodinu. Maso vyjmeme a necháme zchladnout. Na marinádu promícháme marmeládu s vodou, hořčicí, octem, pepřem a směs přivedeme za stálého míchání v kastrůlku k varu. Tučnou část masa nařízneme ostrým nožem do čtverečků, maso potřeme marinádou, vložíme na pařák, postavíme do pekáče nebo na plech a pečeme asi 50 minut při 150°. Během pečení maso potíráme marinádou. Karotku nakrájíme na stejně velké špalíčky a podélně je překrojíme na poloviny. V hluboké pánvi rozpustíme 50g másla a dosklovata na něm orestujeme oloupané, na čtvrtky nakrájené drobné cibulky. Posypeme je sladidlem a necháme "zkaramelizovat". Přidáme mrkev, promícháme, podlijeme vodou tak, aby mrkev byla ponořená a mírně osolíme. Když začne voda vřít, zmírníme oheň a zvolna vaříme přiklopené 6-7 minut. Sejmeme pokličku, tekutinu odvaříme na třetinu a vmícháme zbytek másla. Plátky masa podáváme s karamelizovanými mrkvičkami, vhodná příloha jsou brambory, važené, šťouchané nebo kaše. TIP: Vaříme-li pro zdravé, nahradíme dia marmeládu klasickou marmeládou a 15g DiaChromu nahradíme 40g pískového cukru.