Staňte se našimi fanoušky na:

DIA Naložená vejce - 15g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • červené, 2 cibule
  • červená, 1 kapie
  • 6 kuliček pepř
  • rumová tresť rum
  • uvařená natvrdo, 12 vejce
  • 2,5 lžičky sůl
  • 4 lžíce olej
  • fruktóza, 1-1,5 lžíce
  • jablečný, 3,5 dl ocet
  • 2,5 dl voda
  • 3 stroužky česnek

Pracovní postup:

Převaříme (po dobu 5 minut) vodu s octem, pepřem, překrojenými stroužky česneku, sladidlem a solí. Nálev necháme vychladnout, do studeného nálevu přidáme rumovou tresť (zdraví si mnohou dát 1,5 dl rumu). Kapii (případně feferonku) zbavíme jádřince a nakrájíme na menší proužky. Oloupaná vejce na několika místech hluboko propícháme párátkem. Oloupané cibule nakrájíme na tenká půlkolečka a společně s vejci a kapií je střídavě narovnáme do 2 sklenic (uzavíratelných). Zalijeme nálevem, po lžících přidáme olej, sklenice uzavřeme a necháme 5 dnů marinovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |17. července 2013
dobrý tip Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!