V 7 dl vody uvaříme oloupanou cibuli, bobkové listy, kuličky pepře, nové koření a maso doměkka. Maso vyndáme, vývar scedíme a ochutíme octem, solí a sladidlem (v tomto případě můžeme i cukrem, protože je ho zanedbatelné množství) a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky. Zleninu 5 minut povaříme, scedíme, zprudka zchladíme a v ledové vodě necháme úplně vychladnout. Želatinu zalijeme 3 dl vody a necháme nabobtnat, pak ji ve vodní lázni rozpustíme a vmícháme do vychladlého vývaru. Obdélníkovou formu (nejlépe větší na biskupský chlebíček) vyložíme mikrotenovou fólií. Do želatinové hmoty vmícháme zeleninu a maso, dochutíme pepřem a mírně přisolíme. Směs nalijeme do formy a necháme v chladu tuhnout, nejlépe přes noc.