MÜSLI S PAPÁJOU (asi 30 kousků) 500g pohankových vloček, 120g medu, 100g sušené papáji (můžeme přidat trošku rozinek), 100g piniových oříšků, 3 bílky, 50g konopných semínek Ořechy a sušené ovoce nasekáme na malé kousky a smícháme je s vločkami a medem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všechno do něj zapracujeme. Na plech s pečícím papírem lžící uděláme malé hromádky a posypeme je konopnými semínky. Pečeme asi 20 minut na 200°C, dozlatova. Pokud nemá po ruce konopná semínka, nebo je nechceme použít, dáme dýňová. 1 kousek: 455 kJ, sacharidy 16g, tuky 3g JABLÍČKA S VANILKOVOU OMÁČKOU 4 velká jablka (1kg), 7dl odtučněného mléka 0,5 %, 20g másla, 2 lžíce citronové šťávy, 15g hroznového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, nastrouhaná hořká čokoláda asi 10g, svitky skořice Z jablek vykrojíme jádřince a 3 minuty je povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Povařená jablka přendáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, ve které se jablka povařila a pečeme asi 20 minut na 180°C, před koncem pečení na každé jablko položíme plátek másla. Mléko smícháme s cukrem, vmícháme pudink a za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme asi 3 minuty, až vznikne řídký pudink. Jablka rozdělíme na talířky, každé podlijeme omáčkou, posypeme čokoládou a ozdobíme skořicí. Dozdobit můžeme lístky meduňky nebo máty. 1 porce: 948 kJ, sacharidy 35g, tuky 6g BROSKEV S TVAROHEM 400g dia kompot broskve, 1/4 kg netuč. měk. tvarohu, 240g přírodní rýže, sůl, hořká čokoláda Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, skoro ji rozvaříme. Broskve necháme okapat, 4 půlky si dáme stranou a zbytek nakrájíme. Nakrájené broskve smícháme s tvarohem a všechno zapracujme do rýže. Tvarohovou rýži dáme do misek a na každou porci položíme půl broskve. Ozdobíme kopečkem zbylé tvarohové rýže a posypeme strouhanou čokoládou. 1 porce: 1400 kJ, sacharidy 50g, tuky 1g