Staňte se našimi fanoušky na:

Divočák na divoko

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme mrkev, cibuli a celer na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Vložíme maso do kastrolu s poklicí, přidáme osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalijeme vše 500 ml vína.Necháme maso stát na chladném místě alespoň 12 hodin. Občas ho otočíme. Marinádu slijeme, ale uschováme ji, maso vykostíme, očistíme a svážeme motouzkem. Osmažíme ho na 2 lžících olivového oleje, až začne pouštět šťávu. Osmažíme cibuli, česnek, papriky a chilli papričku v trošce oleje. Přidáme maso a za stálého míchání ho osmažíme dohněda. Na maso nalijeme zbytek vína a necháme ho trochu zredukovat.Přidáme rajčata, sůl, pepř, přikryjeme a dusíme 2 hodiny na mírném plameni.Je-li nutné podléváme zbylou marinádou. Půl hodiny před koncem vaření vložíme odkryté do trouby, aby se povrch pěkně opekl.Podáváme s bramborem nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |1. řijna 2014
udělám Odpovědět
Polda |27. prosince 2013
ukládám Odpovědět
milmach |8. řijna 2013
dobré Odpovědět
dagmar.vrbicka |8. června 2013
zajímavé Odpovědět
Jan |29. května 2013
Uložím a vyzkouším, díky. Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
mňamka Odpovědět
david.kruml.1 |8. prosince 2012
sádlo ne olej Odpovědět
lisa.bella.399|29. prosince 2013
Tak jsem zkusila, ale přijde mi to velmi sladké. Zvěřinu jsem dělala prvně - má být tak sladká, nebo v receptu chybí něco, co je všeobecně známé, tedy vypuštěné? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!