Staňte se našimi fanoušky na:

Doboš - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 7 žloutků a 75g cukru s 1/2 sáčkem vanilkového cukru ušlehejte do pěny. V jiné nádobě ušlehejte 7 bílků a opatrně přisypávejte dalších 75g cukru s 1/2 sáčku vanilkového a šlehejte až vznikne pevný a lesklý sníh. Se 150g mouky ho pak opatrně zatřete do ušlehaných žloutků. Těsto rozetřete na 2 plechy s pečícím papírem a postupně je pečte asi 125-15 minut na 180°C (horkovzduch 160°C). Hned jak vychladnou sloupněte papír. GRILIÁŠ: Na malém plameni rozpusťte 120g cukru ve třech lžících vody, pak plamen zvyšte a vařte až karamel získá tmavě zlatou barvu, občas pánví zakružte. Vsypte oříšky a směs vlijte na plech potřený olejem. Nechte vychladnout, odlomte kousek na ozdobu a zbytek nalámejte do robota, rozmixujte na písek. KRÉM: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, 6 velkých žloutků vyšlehejte do pěny. 120g cukru svařte se 2 lžícemi vody dohusta a za stálého šlehání ho postupně přidávejte ke žloutkům. Šlehejte tak dlouho, až směs vychladne a zhoustne, pak vešlehejte změklé máslo a rozpuštěnou čokoládu a nechte krém vychladit. Nakonec sestavte dort. Obě upečené placky překrojte na polovinu, každou potřete částí máslového krému a posypte drceným griliášem, pak dejte vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!