KORPUS: 7 žloutků a 75g cukru s 1/2 sáčkem vanilkového cukru ušlehejte do pěny. V jiné nádobě ušlehejte 7 bílků a opatrně přisypávejte dalších 75g cukru s 1/2 sáčku vanilkového a šlehejte až vznikne pevný a lesklý sníh. Se 150g mouky ho pak opatrně zatřete do ušlehaných žloutků. Těsto rozetřete na 2 plechy s pečícím papírem a postupně je pečte asi 125-15 minut na 180°C (horkovzduch 160°C). Hned jak vychladnou sloupněte papír. GRILIÁŠ: Na malém plameni rozpusťte 120g cukru ve třech lžících vody, pak plamen zvyšte a vařte až karamel získá tmavě zlatou barvu, občas pánví zakružte. Vsypte oříšky a směs vlijte na plech potřený olejem. Nechte vychladnout, odlomte kousek na ozdobu a zbytek nalámejte do robota, rozmixujte na písek. KRÉM: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, 6 velkých žloutků vyšlehejte do pěny. 120g cukru svařte se 2 lžícemi vody dohusta a za stálého šlehání ho postupně přidávejte ke žloutkům. Šlehejte tak dlouho, až směs vychladne a zhoustne, pak vešlehejte změklé máslo a rozpuštěnou čokoládu a nechte krém vychladit. Nakonec sestavte dort. Obě upečené placky překrojte na polovinu, každou potřete částí máslového krému a posypte drceným griliášem, pak dejte vychladit.