Staňte se našimi fanoušky na:

DOBRÉ RÁNO S VIANOČKOU

Autor receptu: IVETULIATKO (53 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

z droždia ,lyžice cukru,polovice vl.mlieka a lyžice múky si pripravíme kvások,ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.do misy dáme zvyšnu hrubú múku,zvyšné mlieko,žltky a kvások.Vypracujeme redšie cesto,ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi hodinu.Potom do cesta pridáme preosiatú hl.múku,cukor,kôru z citróna,soľ,hrozienka vanil.cukor muškat.kvet a zmaknuté máslo.Vypracujeme tuhšie vláčne cesto,ktoré necháme na teplom mieste asi 45 minut kysnúť.vykysnuté cesto zľahka prepracujeme na pomúčenej doske a rozdelíme ny 9 častí,z ktorých vytvoríme pramene.Spodny diel vianočky spletieme zo štyroch prameňou a preložíme na plech vyloženy papierom.Mierne stlačime.Druhú vrstvu spletieme s 3 prameňou a poslednú z 2 prameňou.Obe vrstvy položíme na spodny diel vianočky,pričom konce vrchnej vrstvy zasunieme pod vianočku.Vianočku necháme 30 minút kysnúť,potom j potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme posypať mandľamy.Spevníme špajľami.Pečieme 20 minut na 170°C,potom dopekáme pri teplote 150°C ďalšich 30 minút.upečenú vianočku nechame vychladnúť a potom môžeme pocukrovať.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |23. prosince 2013
vypadá krásně Odpovědět
pes |10. září 2013
dobré a hezké Odpovědět
jobovab |7. září 2013
dobré Odpovědět
pes |5. září 2013
to můžu Odpovědět
pes |5. září 2013
ta se povedla Odpovědět
pecenicko |5. září 2013
mňam, 1+ Odpovědět
piskotka |4. září 2013
ta je fajn Odpovědět
b* |4. září 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!