Ovocný špíz v čokoládě
30
13
19
Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru. Ze šťávy z komputu, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně jahody (dle chuti) a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme. Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým. Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.