MORAVSKÝ VRABEC PODLE HANUŠE 3 stroužky česneku, 800g vepřové plece, 1 cibule, lžička kmínu, sůl, mletý pepř, 200ml zeleninového vývaru z kostky; Špenát: 800g listového špenátu, 2 šalotky, 6 stroužků česneku, 1 chilli papričku, 50g másla, 50ml olivového oleje, 100 ml 33% smetany Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, maso na kosty a nasypeme do pekáčku. Posypeme kmínem, osolíme a opepříme, promícháme. Maso zalijeme vývarem a odkryté zprudka pečeme asi 20 minut na 230°C, pak teplotu snížíme na 180°C, maso zakryjeme alobalem a dusíme asi 50 minut, podle potřeby podléváme. Šalotku a česnek na špenát nasekáme nadrobno, chilli papričku bez semínek nakrájíme na kousíčky, špenát natrháme na kousky. V kastrolu rozpustíme máslo s olejem a necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme chilli papričku a orestujeme ji, nakonec přidáme špenát, zalijeme smetanou, povaříme a dochutíme. MALÉ PIZZY 450g hladké mouky, sůl, 250ml vody, 30ml olivového olele, 10g droždí, hladká mouka na poprášení; Obloha: malý ananas, 40g nivy, 40g hermelínu, 40g ementálu, 70g mozzarelly, 120g žampionů, olivový olej, 60g hroznového vína, 20g vlašských ořechů, 10 lžic sekaných rajčat, 100g šunky, 4 keříčková rajčátka, 1 červená cibulka, sůl, mletý pepř Do mísy s moukou přidáme sůl a olej, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí, zalijeme troškou vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Zbylou vlažnou vodou pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Ananas a sýry nakrájíme na kousky, žampiony na plátky (ty orestujeme na oleji). Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme ho na trojúhelníky, prsty vytvarujeme vyšší okraje a přendáme na plech s pečícím papírem. Třetinu z nich poklademe sýry, hroznovým vínem a nasekanými ořechy. Na druhou část dáme sekaná rajčata, nakrájenou šunku a ananas. Poslední třetinu poklademe orestovanými žampiony, nakrájenými rajčátky, mozzarellou a červenou cibulkou. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a pečeme asi 8-10 minut na 230°C. JEZEVČÍCI 150ml slunečnicového oleje, 8 párků, 280ml mléka, sůl, 3 vejce, 110g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, 4 větvičky rozmarýnu Do pekáčku nalijeme cca 1/2 cm oleje, pak dáme do trouby předehřáté na 240°C. Párky přepůlíme a špičky nařízneme ostrým nožem do kříže. Dáme je do pekáčku na rozpálený olej. Do porcelánové misky nalijeme mléko, přidáme vejce a metličkou rozšleháme, nakonec přišleháme hladkou mouku, špetku prášku do pečiva a sůl, vymícháme hladké těstíčko. Vyndáme pekáček s opečenými párky, pak na ně nalijeme těstíčko (bez hrudek), pokud možno rovnoměrně. Do těsta lehce zapíchneme rozmarýn a pekáček dáme zpátky do trouby a dál pečeme cca 20 minut, do doby než je těsto zlatavé a křupavé. Ještě teplé nakrájíme.