Staňte se našimi fanoušky na:

Dobrý obrácený jablečný koláč

Autor receptu: Jancal (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 špetka sůl
  • 100 g cukr krystal
  • 200 g cukr moučka
  • 200 g mouka hladká
  • 1 balení cukr vanilkový
  • 1 balení kypřící prášek
  • 1 lžíce kakao
  • 2 lžíce skořice
  • 1 dl olej
  • 1 dl voda
  • 4 ks vejce
  • 1 kg jablko

Pracovní postup:

V míse vyšlehejte do pěny žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Pak přidejte 1dl teplé vody a 1 dl oleje a šlehejte do pěny. Nakonec do hmoty vmíchejte 200g hladké mouky prosáté s práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Tuhý sníh vmíchejte do těsta. Plech poklaďte pokrájenými jablky. Ty pocukrujte krupicovým cukrem a skořicí. Jablka přelijte nejprve částí světlého těsta. Do zbylé části přidejte kakao a nalijte ji na světlou část. Dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 - 25minut. Hotový koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu, překlopte na druhou stranu az vrchu sloupněte pečící papír. Mezitím si připravte jakýkoliv krém, já tentokrát udělala šlehačku a tím potřete koláč.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |19. května 2015
moc hezký recept, ukládám do oblíbených a ráda vyzkouším,1* Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
ukládám Odpovědět
Gogosek |4. července 2013
super Odpovědět
Konato |3. července 2013
Dobrůtka. Odpovědět
wieruska |3. července 2013
dobré Odpovědět
Lenny |3. července 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |2. července 2013
mnamka Odpovědět
Jana 9|31. ledna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!