Namočte dřevěné štěpiny na hodinu do studené vody. Očištěné pstruhy uvnitř i vně osolte, opepřete a břicha vyložte plátky limet, bylinkami a ovažte je provázkem. Rozpalte větší kousky dřevěného uhlí na dolním roštu topeniště pro nepřímý střední žár - to znamená, že žhavé uhlíky jsou pouze na jedné straně. Optimální teplota je, když udržíte dlaň asi 12 cm nad uhlíky po dobu 6 sekund. Kolem uhlíků rozložte čtvrtinu štěpin, přiklopte a počkejte, až se z grilu začne kouřit. Pstruhy vložte na horní mřížku nebo do koše na ryby a pod ně dejte hliníkovou misku na odkapávání šťávy. Grilujte teplým kouřem na nepřímém žáru 30-40 minut při zavřeném poklopu. V polovině ryby otočte. Další štěpiny přídávejte dle potřeby, aby bylo dost kouře po celý čas uzení.