Staňte se našimi fanoušky na:

Domáci a dobré housky

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odebereme lžíci mouky, přidáme kvasnice, vlahé mléko a cukr, zamícháme kvásek, a na teplém místě ho necháme vzejít v pekárně. Mouku prosejeme, přidáme sůl, vajíčko, sádlo,a kvásek. Postupně ještě přidáme opatrně vlahé mléko tak, aby bylo těsto trochu tužší než na buchty. Nebojte se, krásně vykyne. Po vykynutí krájíme kousky, které válíme na válečky, ze kterých pleteme houstičky. Na plech dáme 4x4 řady. Pečlivě potřeme rozšlehaným vajíčkem , a sypeme buď kmínem a solí, nebo mákem. Necháme ještě půl hodiny kynout, a pak pečeme na 200 st. do zčervenání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zajdixs |5. května 2013
Z kynutým těstem zápasím, tak snad se povede :) Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
taky peču housky domácí jsou domácí Odpovědět
jana.remkova.7 |13. března 2013
Jsou jako malované! Já dělám s majonézou:-) Odpovědět
jola |12. března 2013
vyzkouším Odpovědět
dajul |11. března 2013
krásné Odpovědět
zdenek.sroub.1|6. prosince 2013
kvásek se dělá na chleba a ne na vánočky ani na pletýnky ani na housky a ani na rohlíky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!