Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí bagetky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě se špetkou cukru a 2 lžícemi mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme zbytek mouky a smícháme ji se solí. Přilijeme 2/3 hrnku vlažné vody, kvásek a zaděláme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 40 minut na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme dva dlouhé válce, přendáme je na plech s pečícím papírem, na několika místech šikmo nařízneme a necháme ještě asi hodinu a půl kynout. Pečeme asi 25 minut na 220°C dozlatova. Místo 1/2 kostky droždí můžeme použít 1/2 sáčku (4,5 g) sušeného bio droždí Rapunzel. Droždí důkladně promícháme s prosátou moukou a zpracujeme s dalšími přísadami dle receptu. Není nutno předem rozmíchat v tekutině! Těsto necháme vykynout jako obvykle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!