Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí bagetky nebo veka

Autor receptu: Daninka (54 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V ohřátém a oslazeném mléce uděláme kvásek. Vše smícháme dohromady a necháme vykynout. Na bagetky těsto rozdělíme na bochánky, uděláme z nich válečky a ty necháme vykynout 15 min. Poté uděláme zářezy, potřeme žloutkem s mlékem nebo slanou vodou a posypeme solí, kmínem, sezamem, ... Pokud děláme veky, rozdělíme těsto na 4 díly, z každého vyválíme placku, srolujeme ji a necháme na vymazaném plechu vykynout. Uděláme zářezy, potřeme žloutkem s mlékem nebo slanou vodou a mírně pečeme. Z kila mouky vyjde 17 housek nebo 4 veky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Daninka |15. září 2013
housky mi taky nikdy nejdou umotat :-) proto dělám bagetky nebo veku :-D Odpovědět
miuka |21. května 2013
houstičky vyzkouším. a když mi nepůjdou umotat, udělám rohlíky :-) Odpovědět
Michi |17. května 2013
like Odpovědět
Daninka |14. května 2013
chutnají jako z obchodu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!