Masové a žampionové toasty
45
2
2
Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přecedíme a necháme okapat. Droždí rozmícháme s cukrem asi ve 150 ml vlažné vody. Mouku prosijeme do mísy, přilijeme rozpuštěné droždí, promícháme a necháme zakryté asi 5 minut odpočinout. Přilijeme olej, přidáme sůl, cibulku a mícháme dokud těsto není hebké a nelepí se na stěny mísy. Zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Těsto rozdělíme na deset dílů, poprášíme moukou a necháme znovu 15 minut kynout. Plech vymažeme olejem, bochánky rozválíme na 15 cm dlouhé pláty, poklademe je šunkou, stočíme a přendáme na vymaštěný plech. Necháme ještě asi 10 minut vykynout a pečeme asi 20 minut na 200°C, dozlatova.