Z mléka,špetky cukru a mouky a z droždí připravíme kvásek,který necháme vykynout.Do mouky /odložíme si na vyválení / přidáme cukr,vejce,nastrouhanou citronovou kůru,sůl,asi2/3 dávky rozpuštěného vlažného tuku,zbylé mléko,kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme.Hotové těsto necháme dostatečně vykynout,potom je rozválíme na slabší plát a rozdělíme na čtverce o rozměru 4x4 cm.Na každý dílek těsta položíme lžičku švestkových povidel a pečlivě zabalíme buchty.Skládáme je do tukem vymaštěného pekáče a promašlujeme.Naplněné buchty necháme vykynout,pak je na povrchu potřeme tukem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena.Po mírném prochladnutí buchty vyklopíme,posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé.