Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí čalamáda

Autor receptu: gurmanek (1 recept)

Nejlepší, nejrychlejší,nejzdravější.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: 2 hod.
+ Kvašení měsíc.

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Veškerou očišťenou zeleninu nastrouháme na struhadle jemném nebo hrubém podle vaší chuti.Zelí nakrouháme na drobné nudličky.
  2. Vše dáme do větší nádoby a zasypeme dekem. Pořádně promícháme. Nádobu přikryjeme látkou a necháme 10 až 12 hod. stát v pokojové teplotě. Potom plníme do sklenic. Při plnění lehce vymačkáváme šťávu. Zelenina bude hodně slaná ale do 3 týdnů se sůl rozloží. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do temna. Nesterilujeme.

Něco navíc:

Zelenina stále pomalu kvasí a proto je dobré postavit sklenice na nějaký tác.Zhruba po měsíci přestane tekutina zpod víček vytékat.Při kvašení tekutina nezapáchá.Víčka zůstanou nafouklá.Uchováváme pokud možno v temnu při pokojové teplotě.V takovém stavu vydrží zelenina i dva roky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!