Pizza s vepřovou panenkou
100
9
7
Obě mouky, sůl a prášek do pečiva prosejte do velké mísy (sklepněte do ní i uvízlé otruby). Udělejte uprostřed důlek a nalijte do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje, vypracujte vláčné těsto. Na pomoučeném válu krátce hněťte těsto dohladka a pak z něj vyválejte ovál do formy 35x25 cm. Urovnané těsto zlehka propíchejte vidličkou. Smíchejte protlak, worchester, tymián, oregano a česnek, směsí pizzu potřete. Rozložte rajčata, cibuli a houby, zasypte čedarem a parmazánem. Z plátků ančoviček vytvořte mřížku a do "okének" vložte olivy. Pizzu potřete zbytkem oleje a pečte asi 30 minut na 200°C (až povrch zezlátne a začnou se na něm objevovat bubliny).