Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chléb 2

Autor receptu: Zůz (330 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
68× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme kvasnice. Do zbytku vody dáme ocet, vlijeme do mouky, zamícháme a přidáme kvasnice. Zpracujeme rukou, dáme do hrnce, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 20 minut. Pak jemně promícháme a necháme kynout ještě 45 minut. Plech vyložíme alobalem a posypeme hladkou moukou. Utvoříme šišky, které dáme na plech ještě 15 minut kynout. Potřeme bílkem a obrácenou vařečkou uděláme na povrchu bochníku 6 dírek 2 cm hlubokých. Do předehřáté trouby vložíme na 15 minut a pečeme na maximu. Pak stáhneme na minimum a pečeme asi 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou, aby získal kůrku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jerry13 |13. května 2013
super ;) Odpovědět
A |12. května 2013
jistě bude chutný Odpovědět
sari |12. května 2013
:)))) Odpovědět
planeta |11. května 2013
ukládám, vyzkouším Odpovědět
Zůz |10. května 2013
A vydrží mnohem dýl než kupovaný :-) Teda, pokud ho dřív nesníte ;-) Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
zkusím Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
zajdixs |9. května 2013
super :) Odpovědět
gwendy |8. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
Linda |7. května 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!