Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chléb bez pekárny

Autor receptu: yra (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sypké suroviny promícháme v míse ( droždí, sůl, kmín, mouka) a přilejeme teplou vodu. Promícháme a necháme pod utěrkou 8-12 hodin kynout. Po vykynutí dáme těsto na pomoučený vál, vytvarujeme placku a necháme dalších 30 minut kynout. Mezi tím připravíme troubu na 230°C a nahřejeme v ní zapékací mísu. Z těsta na chléb uděláme bochník, dáme ho do zapékací mísy a posypeme kmínem. Pečeme cca 30 minut v zakryté míse a 30 minut odkryté. Do těsta je možno přimíchat slunečnicové semínka, ořechy nebo smaženou cibulku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |8. května 2014
domácí chleba nemá chybu Odpovědět
bresta|13. května 2014
Souhlasím s Davidem.Chleba peču již dlouho a nikdy nezklamal Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!