Staňte se našimi fanoušky na:

DOMÁCÍ CHLEBA V REMOSCE

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Vytvořím kvásek z vlažné vod, cukru a rozdrobeného droždí. Nechám ho cca 20.minut kynout. Po vykynutí kvásku ho přidám do mísy, ve které mám všechny ostatní ingredience a vypracuji husté těsto, které nechám kynout, přikryté utěrkou, cca 1 hodinu. Až mám těsto vykynuté, vytvořím z něj, na hladkou moukou vysypaném vále bochánek, v mouce oválím a na dno remosky dám pečící papír, těsto tam přendám, hodně ho zploštím - NEPOTÍRÁM!, a nechám ho ještě chvíli dokynout. Peču 40-45 minut. Hned po upečení je úplně vynikající. Podle chuti nechám pouze kmínový, nebo přidám semínky sezamu, loupané slunečnice atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.urbanova.9|30. srpna 2017
chcem sa opýtať,či je gramáž múky v poriadku? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!