Makové pletýnky z domácí pekárny
100
4
6
Je to jednoduché na přípravu ,ale musí se čekat než vykyne.Nejlepší je udělat si těsto ráno ,zabere to zhruba 10 min. a pak až se přijde z práce se dá péct.V misce smícháme mouku,sůl,kmín a droždí pak přilijeme vodu a připravíme si těsto ,které necháme kynout 5 až 8 hod.V troubě vyhřáté na 230 si předem dáme nahřívat skleněný pekáč s poklicí ,tak 30 min. pak do něj normálně stěrkou přesuneme vykynuté těsto a dáme zpět do trouby.Pečeme přikryté 30 min. pak sundáme pokličku a ještě pečeme dalších 15 min. Vytáhneme a necháme vychladnout.Po vytažení je tvrdý ale pak je krásně měkoučký a křupavý.Pokud by někdo měl rád může si do těsta přidat smaženou cibulku,škvarky atd.