Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chutné kremrole

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijte na vál, přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky, přilijte vodu i ocet a vše důkladně prohněťte. Vypracujte hladké tužší těsto., vložte je do lednice a nechte je odpočinout, nejlépe do druhého dne. Odpočinuté těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a rozkrájejte ho na proužky široké 1,5 cm. Naviňte je na kovové trubičky potřené tukem. Vložte je do vyhřáté trouby a pečte při 180 stupních asi 10 minut dozlatova. Po zchladnutí těsto z trubiček sejměte. Bílky vyšlehejte do polotuha, dejte je do horké vodní lázně a postupně zašlehávejte cukr. Vyšlehejte na pevný sníh, vyjměte z vodní lázně a ještě chvíli šlehejte do úplného vychladnutí. Připravený sníh dejte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a naplňte jím kremrolky. Hotové zákusky můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |7. února 2014
výborné, 1+ Odpovědět
johny |1. řijna 2013
super Odpovědět
kuchticek |6. září 2013
dobré Odpovědět
Djka.Twister |6. září 2013
1* Odpovědět
piskotka |6. září 2013
mnam Odpovědět
J |1. června 2013
vyzkousim Odpovědět
Vladenka |29. května 2013
mám ráda kremrole,i se šlehačkou Odpovědět
honzíček |28. května 2013
mnam Odpovědět
ehm |27. května 2013
moc hezké Odpovědět
beaa |27. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!