Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí hamburgery

Autor receptu: Effka.jesterka (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mleté maso smícháme s vajíčkem, kořením, cibulí a česnekem. Rukou uplácáme placičky a dáme na chvilku do ledničky. Rozřízneme kaiserky, můžeme potřít troškou bylinkového másla, nebo olivovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C péct na cca 5 min. Mezitím usmažíme placičky na oleji, nebo v létě můžeme ugrilovat na kameni. Rozpečené kaiserky namažeme kečupem (hořčicí, tatarkou, nebo jinou omáčkou), dáme zeleninu dle chuti a osmažené placičky. Kdo chce může přidat i sýr. Dobrou chuť :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Rošt určený ke grilování by měl být maximálně rozžhavený. Nemusíte ho přitom potírat olejem. Maso se od něho brzy samo odlepí. Důležité je, aby se brzy zatáhlo a neztratilo šťávu. V případě větších kusů se vyplatí používat tepelnou sondu. Jakmile je maso opečené, je třeba žár snížit a nechat celý kus při mírnější teplotě „dojít“. Zásadně platí, že při velmi vysokých teplotách (přímé grilování) se povrch masa vysušuje a uvnitř zůstává syrové, zatímco při nižší teplotě (nepřímé grilování pod poklopem) se neutvoří na povrchu „kůrčička“. Celý kus je pak po 40 minutách dobře propečený. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!