Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí houskový knedlík

Autor receptu: water (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Množství surovin vystačí na 2 velké knedlíky. Můžete dávku zdvojnásobit a mělo by to vystačit na 4 velké knedlíky. Nakrájíme si rohlík. Do mísy dáme mouku a sůl, na to rozdrobíme droždí, ve vlažném mléku rozkvedláme vejce a nalijeme do mísy, přidáme rohlík a zpracujeme těsto. Necháme vykynout na teplém místě. Potom rozdělíme na 2 - 4 díly podle toho, jak chce mít velké knedlíky, vyválíme šišky a necháme ještě 15 minut kynout. Potom dáme do osolené vařící vody a necháme 20 minut vařit. (Těsto je dobře vykynuté pokud knedlíky plavou nahoře a neklesají ke dnu) Poté vytáhneme a propícháme špejlí z obou stran, rozkrájíme nití a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

LadyAnn |6. května 2013
:))) Odpovědět
lucie.s.kopecka |6. května 2013
super, ukládám Odpovědět
snilek21 |6. května 2013
dělám taky tak, akorát dávám hrubou mouku Odpovědět
annie |6. května 2013
domácí jsou nejlepší, když se podaří :-) Odpovědět
Vlasta78 |5. května 2013
knedlíček super Odpovědět
sari |5. května 2013
mnam mnam Odpovědět
Barficka |5. května 2013
super Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
ukladam Odpovědět
nikita066 |5. května 2013
vypadá to dobře :) Odpovědět
Gabrielle |5. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!