Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Jahodové knedlíky

Autor receptu: lucie.l.farova (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, špetku soli, kvásek a vejce. Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo kynout. Na vál dáváme lžící kousky těsta, balíme do nich jahody, dáme do vroucí vody. Vaříme než knedlíky vyplavou.Vyndáme na tác a propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky se nám nesrazily. Sypeme dle chuti:1) mletým mákem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem. 2) nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme máslem 3) osmaženou strouhankou, cukrem a polít máslem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |20. července 2014
**** Odpovědět
slu |14. června 2014
dobré Odpovědět
pecenicko |10. září 2013
mňam, ukládám do oblíbených Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |20. srpna 2013
Mňam Odpovědět
q |18. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
johny |17. srpna 2013
mnam Odpovědět
pes |17. srpna 2013
kynuté není tvarohové Odpovědět
pes |17. srpna 2013
není knedlík jako knedlík Odpovědět
M* |17. srpna 2013
děláme Odpovědět
-3 |16. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!