Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Jahodové knedlíky

Autor receptu: lucie.l.farova (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, špetku soli, kvásek a vejce. Vypracujeme hladké těsto a dáme na teplé místo kynout. Na vál dáváme lžící kousky těsta, balíme do nich jahody, dáme do vroucí vody. Vaříme než knedlíky vyplavou.Vyndáme na tác a propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky se nám nesrazily. Sypeme dle chuti:1) mletým mákem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem. 2) nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme máslem 3) osmaženou strouhankou, cukrem a polít máslem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Paříž|19. srpna 2013
hmmm :) Odpovědět
martina.mickova.33|16. srpna 2013
výborné Odpovědět
dedra.prozakazniky|16. srpna 2013
Mňami Odpovědět
Zdendula|4. srpna 2013
výborné Odpovědět
Martin82|2. srpna 2013
jj horko je, ale jsou dobréééé Odpovědět
Teniska|31. července 2013
výborné je posypání grankem a rozpuštěným máslem Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!