Nejlepší játra na paštiku jsou husí, ale s úspěchem používám i ostatní drůbeží a tak velký rozdíl to zase není. Lze je i namíchat. Na lžíci sádla smažíme cibuli do skleněna, důležité je, aby bylo cibule hodně, takže tolik, co jater i více. Vybírám vždy ty největší. Játra nemusíme krájet ani vyřezávat, neboť z hotových to jde odstranit lépe. Vložíme na cibuli, okořeníme a jakmile cibule zlátne, lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Játra vyndáme, eventuálně očistíme, ale pokud se melou najemno, aby se mohlo dát do cukrářského sáčku a zdobit jednohubky, nic s nimi nedělám. Pokud chceme hrubozrnnou paštiku, meleme na středních dírkách. K pěkně rozpečené cibuli přidáme trochu vody a rozdrobíme kostku masového bujónu. Míchat, hlídat. O něco dříve, než se voda úplně vyvaří, vypneme. Stěrkou přendáme do šlehací mísy, přidáme zbytek sádla, umletá játra a šleháme do pěny. Přisolíme, je-li třeba. Připravíme si 2 tupperwarové( nejlépe) nebo jiné misky s víčky, do jedné dáme polovinu paštiky, do druhé poloviny můžete přidat brusinky. Lze přidat podle vaší chuťové fantazie i kapary, nakrájené olivy černé i zelené, pár opečených a nakrájených mandlí, bylinky, nasekané naložené kapie a podobně. Pokud objevíte další možnosti, napište zprávu, budu ráda.