Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jogurt z trouby

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko ohřejeme asi na 80°C a necháme vychladnout na 50°C. Přidáme bílý jogurt a nalijeme do uzavíratelných skleniček, například od přesnídávek a uzavřeme. Sklenice naskládáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 40°C. Necháme v troubě nejméně 3 hodiny, dokud jogurty neztuhnou

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |21. července 2014
***** Odpovědět
MsGracia |7. února 2014
1 ********* Odpovědět
kockaviky |7. února 2014
Jogurty sníme do týdne, jestli vydrží déle, s tím nemám zkušenosti. Mléko kupujte čerstvé, stačí polotučné. A skleničky by měly být předehřáté, ne studené. Odpovědět
svatava.adamova |7. února 2014
a mléko musí být plnotučné, čerstvé? Nebo stačí z obchodu z krabice popotučné? Odpovědět
svatava.adamova |7. února 2014
a jak dlouho mi vydrží v těch sklencích neotevřený? Odpovědět
Hanina |6. února 2014
před lety jsem ho dělávala a dávala jsem ho v zimě na radiátor, díky za připomenutí, 1* Odpovědět
kockaviky |6. února 2014
Ano, troubu nechávám zapnutou, nejméně ty tři hodiny, dokud jogurt neztuhne. Pak ho vyndám, nechám úplně zchladnout a skladuji v lednici. Odpovědět
Polda |5. února 2014
Vypadá to zajímavě, ale chci se zeptat na jednu věc - trouba je stále ty tři hodiny zapnuta na 40°C? Odpovědět
sitm|20. února 2014
Vypadá moc dobře a i lehce:-)....určitě by šlo dochutit- kakao, marmeláda apod., že? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!