Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jogurt

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
97× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé mléko( z chlaďícího boxu, ne krabicové!!) ohřejeme na teplotu 40 stupňů(důležité, pokud bude moc horké, bakterie se usmrtí, pokud moc studené, pořádně se nepomnoží!) V teplém mléce rozmícháme bílý jogurt(mám vyzkoušenou Hollandii a Choceňský). Rozdělíme do šroubovacích skleniček, zavřeme, a dáme na 4-6 hodin do peřin. Po této době máme ve skleničkách čerstvý domácí jogurt. Skladujeme v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svetbel|1. dubna 2013
Dělala jsem z Hollandie, povedl se. Odpovědět
Maki1983|23. března 2013
určitě vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!