Bramborové krokety podle mojí tety
60
0
0
Den až dva staré rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je osolíme, opepříme a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Petrželku nasekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo mokré utěrky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme je a necháme chvilku stát. Domácí knedlíky nakrájíme nožem nebo nití na plátky. Domácí knedlíky podáváme s hlavním chodem podle chuti.