Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí knedlík trochu jinak

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den až dva staré rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je osolíme, opepříme a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Petrželku nasekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo mokré utěrky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme je a necháme chvilku stát. Domácí knedlíky nakrájíme nožem nebo nití na plátky. Domácí knedlíky podáváme s hlavním chodem podle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

orlíček |4. dubna 2013
už je to opravéné... ;-) Odpovědět
Babetta |4. dubna 2013
Tak to je velice zajímavý recept, 500 ml másla a 100 g mléka, to musím také vyzkoušet...:-) Odpovědět
renda9 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |29. března 2013
vyzkoouším, díky. Odpovědět
Anna1960 |29. března 2013
vyzkouším Odpovědět
K.Vladka|28. řijna 2016
vyzkouším Odpovědět
Petr3007|8. července 2016
Je to Karlovarský knedlík a dělám ho. Je výborný! Odpovědět
cesraj|1. června 2016
cesraj: Dělám podobné, obohacené přidáním anglické slaniny osmažené na cibulce. Knedlíky tvaruji do větších kuliček, tepelnou úpravou zvětší svůj objem. Vařím je v páře a nemají chybu!! Odpovědět
můra|6. července 2014
ukládám 1+ Odpovědět
hanik29|7. května 2014
dělám podobné, ale bez másla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!