Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Lučina

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
181× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmeme kastrol, do kastrolu pověsíme cedník, který vysteleme utěrkou. do utěrky vyklopíme jednu velkou Hollandii, přikryjeme pokličkou, a dáme na 24h do lednice. Po 24h máme v utěrce cca 250g pomazánky, a dole v kastrolu je zdravá syrovátka. Někdo míchá Jogurt s cca 100ml smetany ke šlehání, ale nám chutná i takto

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Gabrielle |4. května 2013
lučinu mám ráda Odpovědět
gagous007 |4. května 2013
dělám a je výborná, já přidávám smetanu a děláme z ní nakonec dudáckou pomazánku, po které se jen zapráší :-) Odpovědět
sari |4. května 2013
zkusím Odpovědět
Dandik60 |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
slavuska |3. května 2013
ano, trochu soli přidávám. já osobn syrovátku vylévám, pokud enmám v dosahu babičku, ta ji s chutí vypije. Nebo se dá prý rozmixovat s ovocem. Je hodně zdravá, jen mě bohužel nechutná. Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
Lučinu máme moc rádi, syn to určitě ocení, děkuju Odpovědět
snilek21 |3. května 2013
vyzkoušíme Odpovědět
cesalky |3. května 2013
zkusím to Odpovědět
petra.konfrstova |3. května 2013
Nic jiného nepřidáváte, ani sůl??a co děláte se syrovátkou??díky Odpovědět
fionka |8. dubna 2013
hm, teda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!