Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo za 10 minut

Autor receptu: Keksik (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dva nebo 3 kelímky více než 30% smetany ke šlehání vylijeme do nádoby vememe si obyčejnej ponornej mixér. Nejdřív se vytvoří šlehačka pak se pomalu a jistě bude tvořit máslo nebo-li i podmáslí můžete využít k pití atd. je velmi zdraví. Jakmile se vám máslo bude zdát dost hutné vyklopte je a podmáslí slijte do nádoby neboo vylijte to už je na vás. Pak hroudu másla hněťte pod proudem studené vody na prkénku, aby se vyloučily zbytky syrovátky. Ti poctiví hrudku vrátí do mixéru a nechají ji ještě promísit a nechat vyloučit zbytky tekutiny. To vše třikrát. Ideální je, když z másla nakonec už vychází jen čistá voda. Pak už jenom si namazat na čerstvej rohlík nebo chleba dobrůtka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-1 |14. července 2013
dobrý tip Odpovědět
Rentiér1946 |20. dubna 2013
Možná dobrůtka, ale vyjde to dost draho, ne? Odpovědět
Žanetka |16. dubna 2013
zajímavý nápad Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!