Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |24. června 2013
mňam Odpovědět
silvie.andrejkova |9. června 2013
vyzkouším:-) Odpovědět
candlemania |8. června 2013
paráda Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
jé zajímavé Odpovědět
kote19 |2. června 2013
zkusím Odpovědět
J |27. května 2013
vyzkousim Odpovědět
Martinka |25. května 2013
Luxusní:O Odpovědět
Trrri |24. května 2013
aha, to jsem nevěděla, že to jde takhle rychle, myslela jsem, že budu muset použít máselnici z chalupy, tak to zkusím :-) Odpovědět
Trudka4 |22. května 2013
Taky určitě vyzkouším Odpovědět
petra.konfrstova |21. května 2013
pro mě také novinka, zajímalo by mě jak to dlouho trvá... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!