Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |15. května 2013
Vyzkoušeno, výborné. Odpovědět
Lucie10 |13. května 2013
super Odpovědět
lucie.urbankova.5 |12. května 2013
to slyším poprvé určitě vyzkouším! Odpovědět
A |11. května 2013
nemusím Odpovědět
Jerry13 |11. května 2013
ukládám ;) Odpovědět
junkie09 |11. května 2013
je to super, děláváme doma, a je dobré přidat do trochy i čestvé bylinky (třeba nasekaný divoký česnek) Odpovědět
laetti |10. května 2013
luxusní Odpovědět
Juana |10. května 2013
zkusim Odpovědět
tereza.bartova.3 |9. května 2013
Děkuji, ráda vyzkouším :) Odpovědět
L-enny |9. května 2013
vyzkouším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!