Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

gwendy |5. května 2013
to mne nenapadlo Odpovědět
oloušek |5. května 2013
není nad domácí Odpovědět
martina.molerova |5. května 2013
nikdy mě nenapadlo,že si máslo můžu udělat doma sama??? SUPÉÉÉR 1* Odpovědět
Sefa |5. května 2013
luxusní!! Odpovědět
xxPPxx |4. května 2013
budu muset vyzkouset Odpovědět
Gabrielle |4. května 2013
dřív jsem také dělala :) Odpovědět
Dandik60 |4. května 2013
zkusím Odpovědět
Menzy |4. května 2013
To zní fantasticky, odrostla jsem na domácím másle, tak tohle vyzkouším. Odpovědět
Zůz |4. května 2013
super Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
hm vypadá to dobře, ale asi zkusíme taky pekárnu na ot Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!