Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kla4 |3. května 2013
super Odpovědět
tepito |28. dubna 2013
včera ni přišel tento recept mailem-vyzkouším Odpovědět
Bagorz |13. března 2013
A taky se dá dělat z kysané smetany... Odpovědět
roxana-zdena |11. března 2013
Kupovali jsme domácí mléko, já ho znala ještě z dětství, děti myslely, že to je smetana (někdy ho sbírali, někdy ne)..prostě lahoda! Z toho se máslo dělalo samo. Sebrat a utlouci - jako přešlehanou šlehačku... Odpovědět
Aidel |10. března 2013
Zkusím, díky za tip :) Odpovědět
Monina |8. března 2013
párkrát se mi už stalo, že jsem šlehačku přešlehala, a to bylo řečí......dnes z toho prostě udělám máslo........díky, vyzkouším. Odpovědět
jana.remkova.7 |5. března 2013
No, je to trochu drahé máslo, ale moc se mi líbí. Určitě vyzkouším.. Odpovědět
Šuldeska |5. března 2013
To bych nevěřila, že se dnes nechá moderní technikou udělat domácí máslo. Já jsem pamětnicí, kdy jsme doma dělali máslo v máselnici. Odpovědět
Tea |3. března 2013
Zajímavé:-) Odpovědět
Romik |3. března 2013
Určitě skusím -:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!