Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aťka |2. března 2013
no to je sice dobrý rcp., ale ještě lepší by bylo mít tak na zahradě nějakou kravičku- co by dávala mlíčko a smetanu- jinak pěkný recept na máslíčko. Odpovědět
Zorushka |2. března 2013
Vyzkouším :-) Odpovědět
kote19 |28. února 2013
super :) Odpovědět
FOTOrecepty |16. února 2013
Dobrý tip. Odpovědět
zaneta.kuligova|23. února 2014
ukladam Odpovědět
zlatica.nemethova|13. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Vikitorie|2. července 2013
ale vyjde docela draze Odpovědět
Diana|4. června 2013
lákavé Odpovědět
uuu|15. května 2013
zajímavé, asi zkusím Odpovědět
bartovce|14. května 2013
ještě jsem také neslyšela Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!