Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michaela Vavrlová|14. května 2013
tý jo to jsem nevěděla že ze šlehačky jde udělat máslo,ukládám a vyzkouším Odpovědět
croky|6. května 2013
zajímavé Odpovědět
svetbel|1. května 2013
Prý se dá udělat i v domácí pekárně. Obě šlehačky nalít do pekárny a 2x zapnout program nudlové těsto. Jaký je výsledek nevím, nezkoušela jsem to. Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
dobrý nápad Odpovědět
ralena|12. března 2013
to je super Odpovědět
vonaskovajirina|8. března 2013
Tak o tomhle jsem neslyšela. Stojí to za vyzkoušení! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!