Plněný chléb
100
4
9
1) Kýtu zbavíme tukových částí a nakrájíme ji najemno. 2) Asi 300 g kýty nameleme najemno (díky ní se nám pak šunka spojí). 3) Rychlosůl a med zamícháme do 250 ml vody. Necháme rozpustit. 4) Pak do této směsi přidáme kostky vepřové kýty i mletou kýtu. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 48 h odležet v lednici. 5) Směsí pak naplníme šunkovar vystlaný igelitovým sáčkem. Uzavřeme ho a dáme do hrnce, ve kterém je vlažná voda dosahující do 3/4 velikosti šunkovaru. 6) Vaříme 2 hodiny při teplotě vody 80 °C. 7) Uvařenou šunku zprudka zchladíme ve studené vodě, poté ji necháme zchladnout při pokojové teplotě a můžeme podávat.