Do velké mísy nasypeme 250 g ovesných vloček, drcených vlašských ořechů, mandlí, přesnídávku libovolné chuti smíchanou se 2 lžícemi medu (množství je individuální, záleží na vaší chuti) a lžičku skořice. Vše velmi dobře promícháme, až vznikne lepkavá hmota. Tu rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem a vložíme do trouby rozehřáté cca na 160 °C. Pečete 15-20 minut, občas promícháme a poté necháme vychladnout a ztuhnout na vzduchu (když se muslli vyndá z trouby, je ještě vlhké!). Mussli tyčinky: Hmotu pouze napěchujeme do hranaté formy vystlané pečícím papírem a pečeme stejně jako muslli. Můj tip: posypat mandlemi a zalít čokoládovou polevou. Do muslli se dá dát snad vše: slunečnicová semínka, chia semínka, sezamová semínka, všechny druhy ořechů, sušené ovoce, ...