Vlašské ořechy namočíme do vody a necháme 4 hod máčet. Potom osušíme a jemně opražíme. Pšeničná zrna nechte naklíčit. Namočte je na 12 hod nebo přes noc do vody. Potom je propláchněte, nasypte do velké sklenice na zavařování (zrna budou mít tak 2x - 3x větší objem, tak aby se vešly). Hrdlo přikryjte kusem látky, kterou zagumičkujte nebo zavažte. Sklenici postavte na světlé místo pod úhlem 45 stupňů tak, aby na ní nesvítilo přímé slunce. Každé ráno a večer zrní propláchněte čistou vodou. Vodu nalijte dovnitř přes látku, zakružte sklenicí a vylijte ji (jen vodu :-). Klíčky jsou připravené, když jsou dlouhé tak půl centimetru až centimetr. Propláchněte je dobře čistou vodou a sceďte a rozprostřete na čistou látku, aby proschly. Když jsou suché na dotek, jsou připraveny k použití. Meruňky a rozinky rozmixujte na kaši. přidejte polovinu klíčků a černého rybízu a jemně podrťte. Nemixujte dohladka. Přesuňte do mísy, přidejte zbylé klíčky, černý rybíz a višně. Dobře promíchejte. Ořechy nasekejte na drobné kousky a přidejte ke směsi. Sezamová semínka nasypte na kuchyňskou desku, přes ně vyválejte plát z "těsta" ze smíchaných ingrediencí a ostrým nožem nakrájejte na tyčinky. Tyčinky rozložte na pečící mřížku a nechte několik hodin schnout. Materiál zhruba na 16 tyčinek. Mají krátkou životnost, konzumujte hned.