NANUK MÍŠA
2 vaničky tvarohu, 2 zakysané smetany, cukr dle chuti, čokoláda.
Vyšleháme tvarohy se smetanami a dosladíme si dle chuti. Do tvořítek na nanuky si nalijeme trochu rozpuštěné čokolády, necháme rozlít po stranách a naplníme tvaroho-smetanovou směsí. Zmrazíme.
JAHODOVÝ NANUK - ZMRZLINA
2kg jahod, 1 smetana ke šlehání, cukr dle chuti
Umyté a odšťopkované jahody zalijeme šlehačkou a rozmixujeme. Osladíme dle chuti cukrem. Místo šlehačky lze použít libovolné množství bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Lijeme buď do tvořítek na nanuky, nebo do malých uzavíratelných kelímků.
CITRONOVÝ NANUK
200ml sladké smetany, 200g zakysané smetany, 6 lžiček citrónového koncentrátu nebo menší množství citr. šťávy, cukr dle chuti.
Všechny ingredienci si ušleháme. Citrónovou šťávu i cukr si lze přidat dle vlastní chuti. Nalijeme do tvořítek na nanuky a necháme zmrazit.
NANUK Z GRANKA
200ml smetany ke šlehání, 4 lžíce granka, 3 lžíce mléka, cukr
Smetanu si ušleháme, přidáme granko a mléko. Dosladíme si dle chuti. Dáváme do tvořítek na nanuky, nebo krabiček a zmrazíme
PIKAO ZMRZLINA
2 smetany ke šlehání, 1 konzerva Pikaa
Vše nalijeme do mísy a ušleháme. Výsledná hmota vypadá jako jen lehce ušlehaná šlehačka. A toť vše, už jen nalijeme do uzavíratelné krabičky, vložíme do mrazáku a necháme pěkně zmrznout. Jednoduchá, rychlá zmrzlina s výbornou čokoládovou chutí, která se velmi dobře jí, jelikož konzistence zůstává krémová, žádná cihla ledu.