Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí nanuky a zmrzliny

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. NANUK MÍŠA 2 vaničky tvarohu, 2 zakysané smetany, cukr dle chuti, čokoláda. Vyšleháme tvarohy se smetanami a dosladíme si dle chuti. Do tvořítek na nanuky si nalijeme trochu rozpuštěné čokolády, necháme rozlít po stranách a naplníme tvaroho-smetanovou směsí. Zmrazíme.
  2. JAHODOVÝ NANUK - ZMRZLINA 2kg jahod, 1 smetana ke šlehání, cukr dle chuti Umyté a odšťopkované jahody zalijeme šlehačkou a rozmixujeme. Osladíme dle chuti cukrem. Místo šlehačky lze použít libovolné množství bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Lijeme buď do tvořítek na nanuky, nebo do malých uzavíratelných kelímků.
  3. CITRONOVÝ NANUK 200ml sladké smetany, 200g zakysané smetany, 6 lžiček citrónového koncentrátu nebo menší množství citr. šťávy, cukr dle chuti. Všechny ingredienci si ušleháme. Citrónovou šťávu i cukr si lze přidat dle vlastní chuti. Nalijeme do tvořítek na nanuky a necháme zmrazit.
  4. NANUK Z GRANKA 200ml smetany ke šlehání, 4 lžíce granka, 3 lžíce mléka, cukr Smetanu si ušleháme, přidáme granko a mléko. Dosladíme si dle chuti. Dáváme do tvořítek na nanuky, nebo krabiček a zmrazíme
  5. PIKAO ZMRZLINA 2 smetany ke šlehání, 1 konzerva Pikaa Vše nalijeme do mísy a ušleháme. Výsledná hmota vypadá jako jen lehce ušlehaná šlehačka. A toť vše, už jen nalijeme do uzavíratelné krabičky, vložíme do mrazáku a necháme pěkně zmrznout. Jednoduchá, rychlá zmrzlina s výbornou čokoládovou chutí, která se velmi dobře jí, jelikož konzistence zůstává krémová, žádná cihla ledu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ohen |26. září 2014
vypadá to krásně jen mít ta tvořítka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!