Množství vody nelze přesně stanovit, ří-dí se tím, jak jsou velká vejce a jak suchá je mouka. Do mouky na válu uděláme důlek. Vlijeme do něho vejce, nožem je zapracujeme do mouky a pomalu přiléváme vodu. Dobře promícháme a pak těsto zpracujeme rukama, až se nechytá válu. Musí být tuhé, ale ne tvrdé, aby se dalo rozválet. Tvrdé těsto by se drobilo. Těsto rozdělím na 3 až 4 díly, tvarujeme bochánky a zakryjeme je nahřátým kastrolem. Za 1/2 hodiny bocháne po bochánku rozválíme na sílu 1 mm. Placky rozprostřeme na ubrus nebo na utěrky a necháme oschnout. Po chvíli je obrátíme, aby oschly obou stranách, ale zůstaly vláčné. Přeschlé se krájení lámou, nedoschlé se lepí. Široké nudle: Každou placku rozkrojíme na polovinu nebo na čtvrtinu, rozkrájíme na pruhy 4-5 cm široké, složíme na sebe a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 8 mm.