Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Na vál prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něhož rozklepneme vejce, podle potřeby přidáme trochu vody a zaděláme tuhé těsto, které rukama dobře propracujeme. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme do kuličky a necháme pod mísou asi 15 minut odpočinout. Pak válečkem vyválíme plát pokud možno co nejtenčí, necháme zaschnout tak, aby se při krájení těsto nelepilo, ale ani nelámalo. Nakrájíme pásy asi 5 cm široké, položíme jich několik na sebe a krájíme nudle 5 - 10 mm silné. Nudle vložíme do vroucí vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka. Pak nudle scedíme a necháme okapat. Na talíři je posypeme jemně umletým mákem, moučkovým cukrem a zalijeme přepuštěným hnědým máslem.